Menu

Undaunted

Josh McDowell werd geboren als een pilaar van het geloof, maar de harde realiteit van een wrede wereld leidt hem af van Gods bedoelde pad. Zijn vaders gewelddadige alcoholisme in combinatie met zijn eigen slechte jeugd vullen McDowell met schaamte. In de loop der jaren, verwijdert die schaamte hem steeds verder van Christus, totdat het uiteindelijk werd omgezet in woede.
Gemotiveerd om in het spoor te gaan tegen het bestaan van een Redder, zoekt McDowell strijd met de christenen hij op de universiteit ontmoet. Hij bespotte hun overtuigingen en minachtte hun geloof totdat ze hem een uitdaging geven: bewijzen dat God niet bestaat. Obsessief reisde McDowell de wereld rond op zoek naar historische teksten voor bewijs tegen het christendom. Wat hij in plaats daarvan vond, was de waarheid - en een geloof dat leidde tot genade en verlossing van een gebroken man.
Undaunted is het ware verhaal van Josh McDowell op pad gaat om te bewijzen dat Jezus Christus nooit bestaan heeft - maar eindigde in een reis die hem bracht van aangezicht tot aangezicht met God. Zijn bediening met de Campus Crusade for Christ heeft hem de mogelijkheid gegeven om het evangelie te verspreiden naar meer dan tien miljoen jonge mensen. Ook publiceerde hij meer dan 70 boeken op het gebied van christelijke apologetiek, waaronder 'More Than a Carpenter' (NL: 'Jezus, feit of fictie') en 'Evidence That Demands a Verdict'. Hij is een echte visser van mensen.
Premiere: Westerbioscoop (Rotterdam)
Datum: 9 november 2013

 

Media

terug naar boven