Menu

Ordinary People

Westerbioscoop 11 januari 2014.
 

Angus Buchan is de bekendste evangelist van Zuid-Afrika. Zijn conferenties (Mighty Men Conference) trekken honderdduizenden bezoekers. De film FAITH LIKE POTATOES vertelt het verhaal van Angus’ bekering. In ORDINARY PEOPLE zien we de impact van zijn bediening op de levens van drie mannen.

De film
Een wanhopige crimineel ontsnapt ternauwernood aan de dood. Een verbitterde automonteur gaat ten onder aan verdriet en schuldgevoel. En een tobbende alcoholist zoekt koortsachtig naar een uitweg uit zijn ellende. Tijdens hun zoektocht naar een oplossing komen ze alle drie op dezelfde bijzondere plek terecht: de Mighty Men Conference van Angus Buchan. Zijn bekeringsverhaal vormde de inspiratie voor de succesvolle film FAITH LIKE POTATOES.   Het verhaal van Angus’ eigen zoektocht is verweven met het verhaal van de drie mannen die te midden van duizenden anderen vele kilometers reizen om Angus’ woorden te horen. Paden kruisen elkaar en levens veranderen voorgoed in deze indringende film die gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

Trade of Innocent

trade-of-innocentsWesterbioscoop 14 september 2013.
 
Een echtpaar rouwend om het verlies van hun eigen dochter, is uitgezonden om jonge meisjes die verkocht zijn voor seksuele slavernij te redden.
In de achterstraten van een toeristische stad in het huidige Zuidoost-Azië, vinden we een smerige kamer, een bed met vuile lakens en een klein meisje wachtend op de volgende man om haar te gebruiken. Alex, een mensenhandelonderzoeker speelt de rol van haar volgende klant als hij onderhandelt met de pooier voor het gebruik van het kind.
Claire, Alex' vrouw, is gevangen in de stroom van haar nieuwe leven in Zuidoost-Azië en haar rol als vrijwilliger in een nazorg voor geredde meisjes. Zij en Alex hebben allebei nog te maken met hun verdriet van het verlies van een kind jaar eerder. Als beiden op hun eigen manier worstelen om de pijn van hun verleden en de realiteit van uitbuiting van kinderen waar ze nu wonen en werken te overwinnen, worden ze samen meegezogen in het leven van de lokale buurt meisjes, van wie vrijheid en waardigheid worden bedreigd.
Parallelle verhaallijnen met elkaar vervlochten en ontvouwen wendingen tegen de achtergrond van de gevaarlijke mensenhandel wereld, in een verhaal van strijd, het leven, hoop en verlossing in de "TRADE van INNOCENTS."

Amazing Love

amazinglove posterWesterbioscoop 13 juli 2013.
 
Tienervrienden, Steve, Carrie, Cooper en Gameboy beginnen aan een weekendje kamperen onder leiding van hun jeugdgroepleider Stuart (Sean Astin) en zijn vrouw Beth (Erin Bethea).
 
Een van de deelnemers is een buitenstaander, Ashley, een rijke jongen, wiens houding een grote commotie veroorzaakt binnen de groep, in het bijzonder tussen haar en Carrie.
 
Voordat het uit de hand loopt, maakt Stuart van deze gelegenheid gebruik om met de tieners het ongelooflijk krachtige bijbelverhaal van Hosea te delen, een verhaal van rotsvast geloof, onberispelijke inzet en liefde.
 

Kaarten zijn hier te bestellen

Filmavond Westerbioscoop verplaatst

Rotterdam – De maandelijkse filmavond van de Westerbioscoop wordt eenmalig verplaatst naar een andere datum. Doordat de apparatuur op de locatie EC Europoort niet beschikbaar is, zal de film “The Frontier Boys” twee weken later getoond worden, op zaterdag 22 juni 2013.

Op maandag 3 juni kreeg de organisatie te horen dat er technische problemen zijn met de beamer op de locatie. Medewerkers van EC Europoort zijn direct aan de slag gegaan om het probleem te verhelpen. Vooralsnog was men in de veronderstelling het probleem op tijd te kunnen oplossen. Woensdag 5 juni was dit nog niet gelukt en werd door EC Europoort besloten om extern hulp in te schakelen. Helaas kan niet gegarandeerd worden dat de apparatuur op zaterdag 8 juni gebruikt kan worden. Het regelen van een andere beamer met dezelfde capaciteiten is een kostbare aangelegenheid, waarvoor geen financiële middelen beschikbaar zijn. Daarom heeft de Westerbioscoop besloten om de filmavond te verplaatsen naar zaterdag 22 juni 2013.

Het is natuurlijk erg jammer dat de eerste van de maandelijkse filmavonden gelijk verschoven moet worden. De organisatie heeft gekeken of uitwijken naar een andere locatie een optie is, maar er is geen geschikte locatie beschikbaar. De kleinere zaal van EC Europoort wordt komende zaterdag gebruikt voor een andere activiteit. Voor de Westerbioscoop is dit aanleiding om structureel een alternatief achter de hand te hebben. “We gaan er vanuit dat de problemen binnenkort verholpen zijn en het een eenmalige gebeurtenis is”, aldus de organisatie. Dat neemt niet weg dat er alternatieven beschikbaar moeten zijn.

Reeds gekochte kaarten voor 8 juni zijn geldig voor de vertoning op zaterdag 22 juni. Mocht men die avond niet kunnen, dan kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact op worden genomen om de kaarten te retourneren. Vanzelfsprekend wordt het bedrag teruggestort.

De filmavond in juli staat gepland op zaterdag 13 juli om 20.00u. Op www.westerbioscoop.nl zal binnenkort de film worden aangekondigd. Ook de trailer is daar dan te bekijken.

The frontier boys

DVD Frontierboys CoverWhen you lose everything, you find your friends

Het is winter in het noorden van de Verenigde Staten. De vier middelbare scholieren Brent, Jed, TJ en Jackson zijn onafscheidelijk totdat Brent betrokken raakt bij de criminele activiteiten van zijn oudere broer Mike. Die is bezig met het opzetten van een lokaal drugsnetwerk en hij heeft Brent erbij nodig. Als TJ wordt neergeschoten en in coma in het ziekenhuis belandt, komt Brent in een lastig parket te zitten waarin hij moet kiezen tussen zwijgen of de waarheid vertellen, met gevaar voor eigen leven...

THE FRONTIER BOYS is een spannende film over een vriendschap tussen vier jongeren die op de proef wordt gesteld door de keuze tussen waarheid en leugen, tussen goed en kwaad. De film bevat een flinke dosis aktie en door delekkere soundtrack is THE FRONTIER BOYS uitermate geschikt voor jongeren. De muziek wordt verzorgd door onder andere Jesus Culture, Switchfoot en Rebecca St. James.

Kaarten zijn hier te bestellen

Jeugdtheater Pimpel

De Rattenvanger van Hamelen
Eens in de 2 jaar maakt Jeugdtheaterschool Pimpel een grote productie met als doel kinderen vanaf jonge leeftijd kennis te laten maken met toneel, zang en dans. De voorstellingen zullen 7,8 en 9 juni ten tonele komen
 
Pimpel komt dit jaar met de musical Rattenvanger van Hamelen. Wie kent het verhaal niet? Een vrolijke voorstelling met zang en dans voor en door kinderen van 6 t/m 16 jaar.
 
Om de kinderen het echte theatergevoel te laten ervaren, hebben we financiële hulp nodig. Geld om bijvoorbeeld een echt theater af te huren, echte kostuums te huren of een echte poster te laten drukken. Met uw hulp geven we de kinderen een belevenis die ze nooit zullen vergeten!
 

Film10Daagse

Van woensdag 10 april tot en met zaterdag 20 april vindt voor het eerst de Film10Daagse plaats. Het doel van deze 10daagse is om de christelijke films en documentaires onder de aandacht te brengen. Onbekend maakt onbemind, een bekend gezegde dat ook zeker hiervoor geldt. In de afgelopen jaren is het aanbod aan christelijke films toegenomen. Veel mensen zijn nog onbekend met de verscheidenheid in het aanbod van films. Gedurende de Film10Daagse hopen we hier een verandering in te krijgen.
 
MessageStore organiseert tijdens deze dagen verschillende activiteiten in samenwerking met verschillende andere organisaties. Momenteel wordt door een team gewerkt aan het opzetten van de activiteiten. Zodra hier meer over bekend is, zal dit ook op deze nieuwspagina worden geplaatst.
 
Ook via Twitter en Facebook zijn de ontwikkelingen rondom de Film10Daagse te volgen.